Delftatudes

Verkleind1

Door Plan_D Staff

De Clarkschoen. Of, om specifiek te zijn, de Clark Desert Boot is helemaal hip. Ook Delft heeft de unisex schoen ontdekt. Deze schoen is ontworpen door Nathan Clark, als militair in Burma. Het idee kwam van de ruwe suède laarzen die officieren in het Achtste Leger (WOII) tijdens verlof hadden laten maken in de bazaar in Cairo. Toen Nathan Clark in 1945 terugkeerde heeft hij de Desert Boot ontworpen. Sinds 1950 zijn deze zachte, tijdloze, enkelhoge laarzen met kenmerkende stiksels een icoon geworden.

Vroeger werden deze schoenen ‘Bordeelsluipers’ of ‘Fluimsluipers’ genoemd. Waarschijnlijk omdat ze geen lawaai maakten door de dikke crêpezolen. Of omdat pooiers ze vaak droegen. Aan het eind van de 20e eeuw werden de Desert Boots populair onder Rock&Roll fans. Wij hebben ze gespot op de straten van Delft.

Be first to comment