De UB-portier

Verkleind

Door Plan_D Staff

 

De UB van Delft: de eyecatcher van de TU wijk. Met die trap waar je net niet goed mee om weet te gaan. De plek waar iedere student naar toe vlucht wanneer er weer een tentamen gehaald moet worden. Maar deze plek draait niet vanzelf. Wie heeft antwoord op al jouw brandende UB-vragen? Met welke stem wordt je vriendelijk verzocht de bibliotheek te verlaten? Wat is het aller eerste dat je ziet­­, wanneer je de UB binnen treedt?! Juist. De UB-portier. De portier die dag en nacht de boel in de gaten houdt. Die zijn functie bekleed achter de servicebalie, waar hij perfect overzicht heeft over de hele zaal. Een portier als Olly. Of Hugo. Het huis waar deze jongens wonen hebben het baantje van UB-portier al 25 jaar als vaste huisbaantje, hier is als buitenstaander dan ook geen speld tussen te krijgen. De 7 oudste jongens krijgen de eer om zich elke week in te zetten voor al het studerende TU volk.Tegenwoordig is de UB niet alleen een plek om te studeren maar ook een plek waar romances ontstaan. Via ‘UB Gespot’ kun je onbereikbare liefdes tóch bereiken. Ondanks dat Olly en Hugo de hele UB non stop in de gaten houden, krijgen ze niet veel mee van deze facebooktrend. Zelf zijn ze, helaas, ook nog niet gespot. Hoewel ze er wel over denken om zelf een kans te wagen. Door dit baantje zijn ze namelijk helemaal op de hoogte van wie waar zit. Dus ook waar de leuke meisjes zitten. Op het ledenplein zijn er altijd wel een paar te vinden. Maar als je goed zoekt, vindt je ze overal. “Vooral achter de boeken.” grapt Hugo. Hugo kijkt dan ook regelmatig in de spiegel om te checken of hij er nog goed uit ziet, de ijdeltuit. Want ja, in de ub gaat het toch een beetje om zien en gezien worden. Er wordt volop geflirt. En gesmirt. Heh, wat? Ja, smirten, dat is nieuw: flirten tijdens het roken. Buiten is dan ook dé plek waar het meest gesmirt wordt. De ub-portier jongens doen het vaak genoeg! Maar wil je nog een flirt wagen met Olly dan moet je snel zijn, want hij is van plan te stoppen met roken.

 

Meisjes die in het festival seizoen in veel te hippe rave broekjes aan komen zetten. Kom op, je gaat studeren..

 

Toch is het volgens Olly een flater wanneer je teveel aan je uiterlijk voor een bezoek aan de ub.  “Meisjes die in het festival seizoen in veel te hippe rave broekjes aan komen zetten. Kom op, je gaat studeren..” Uggs daarentegen vind hij wel oké. Andere dingen die je echt niet in de ub moet doen? Het lijkt een voor de hand liggende ‘don’t’, maar toch gebeurd het regelmatig: porno kijken. Het is al een paar keer voor gekomen dat mensen betrapt zijn op het bekijken van vieze filmpjes tijdens het studeren. Het gaat hier veelal over de dag-account mensen, de studenten weten zich nog wel in te houden.

De ub-portieren hebben alles in de gaten, blijkt maar weer. We vroegen naar de correlatie tussen tijd en afkomst. Om 08:00 uur komen de Aziaten binnen, om 09:00 de knorren en rond een uur of 10 de meeste mensen. Brakke laatkomers strompelen binnen tijdens de lunch om van de dag toch nog iets nuttigs te maken. “Studeren is immers combineren.” Aldus Olly. Wil je hier meer over weten dan kun je aankloppen bij de mooie lullen van club 1 op het club 1-platje.  Overduidelijk is dat de Aziaten ook weer als laatste weggaan. Zo rond 01:00 uur vallen de eerste al in slaap. Waarna de ub-portier zijn moment to shine heeft, de microfoon pakt en de bekende woorden uitspreekt: “The library is about to close…”

 

Wil jij ook zo’n kekke bijbaan als Olly en Hugo? Schrijf je in bij StuD. Elke dag staan er nieuwe vacatures online!

Be first to comment