Stichting BlueDot

Door Plan_D Staff

 

 

Tim heeft een goed idee. Een lamp met twee scharnieren en een kleine lampenkap. Volledig uitgevoerd in mat grijs aluminium. Een minimalistisch ontwerp, dat het zeker goed zou doen in de betere design-winkels. Wat doet Tim nu? Zelf produceren is geen optie, het ontwerp opsturen naar een ontwerpbureau ook nog niet echt. Een andere optie, maar dan ook een hele goede, is het gebouw van Industrieel Ontwerpen te doorkruisen om het ontwerp in te dienen bij Stichting BlueDot.

 

Wij spraken met Wesley en Rens van Stichting BlueDot. Stichting BlueDot kan studenten helpen om een idee van een student te realiseren. Sinds de oprichting in 2007 heeft BlueDot tien producten volledig gerealiseerd en in de verkoop geholpen. Een peper- en zoutstel, een bureaulamp, een waszak, een fruitschaal – voorbeelden van producten die zijn bedacht door studenten en gerealiseerd in samenwerking met BlueDot. Met verkooppunten als Van Waay & Soetekouw en Georg Jensen in Delft zijn deze producten vooral gericht op het hoogwaardige design segment. Als studenten hun concept indienen wordt deze eerst getoetst aan een lijst met criteria. Bluedot besluit vervolgens of ze het product verder willen ontwikkelen, of niet. Voldoet het product aan de eisen en ziet Bluedot iets in het product, dan wordt deze doorontwikkeld tot een prototype. Op basis van dit prototype kunnen er nog noodzakelijke aanpassingen plaatsvinden, waarna er een producent gezocht wordt om een oplage te realiseren.

Na realisatie wordt het product op de markt gebracht in een aantal geselecteerde design-winkels in Nederland. onder het label BlueDot. Bijzonder is dat het product eigendom van de student zelf blijft; hij of zij krijgt zelfs een deel van de winst! Een unieke mogelijkheid dus, om een ontwerp van een getalenteerde student op de markt te brengen.

 Tim heeft een goed idee. Stichting BlueDot heeft de kennis, de ervaring en de middelen om het uit te voeren. Nou Tim, waar wacht je nog op?

 

 

Heb jij HET strakste, beste, leukste, mooiste, slickste designidee van Delft? Meld je binnenkort aan voor de ontwerpwedstrijd van Stichting BlueDot. Meer informatie via de website.

 

Be first to comment