De Grote Onthulling

Door Plan_D Staff

 

Autodrop, wie kent het niet. Ja, die lekkere snoepjes in de vorm van auto’s. Maar Delft kent een andere Autodrop. Hier staat het namelijk voor de Bassmusic van Boris, Ilja en Martijn. Eigenlijk moet ik zeggen: de liveshows waarmee deze drie jongens al 1.5 jaar de Randstad op hun kop zetten. En dus ook Delft. Misschien ben je wel eens op hun feestjes geweest in de Ciccionina: SickOnSundays. Maar goed, Autodrop dus; waarom deze naam? Tja, Ilja wilde altijd al iets met autobanden en Luxaflex was het toch net niet. “Een internationale nationale naam met een nederlands geintje er in, leek ons wel grappig.” Al vanaf kleins af aan maakt Ilja muziek. Zijn Pepperminds-collega (promotiebureau – red.) Boris wilde het ook graag leren, en bleek talent te hebben. Toen even later IO buddy Martijn erbij werd gevraagd voor de visuals was het trio compleet. Martijn heeft namelijk hele mooie kuiten.

Deze jongens staat deze week iets heel spannends te wachten. Vrijdag wordt hun nummer ‘The Curtain Falls’ uitgebracht. De titel staat voor ‘De Grote Onthulling’. Het is namelijk het eerste nummer van Autodrop dat gereleased wordt, twee maanden geleden ontstaan door nachtenlang en eindeloos tegen de laptop te schreeuwen. Want zo gaat dat. Ze staan samen met 13 andere artiesten op een LP, samengesteld door Antilounge. Dit label benaderde Autodrop om drie nummers op te sturen, waarvan Antilounge er eentje uitkoos. Ze stuurden de nummers op waarmee ze het verst waren. “Met de rest zaten we ook vast”, aldus Boris. Uiteindelijk is het ‘funky’ nummer uitgekozen. Eigenlijk wel apart dat deze als eerste wordt uitgebracht, als je het nummer vergelijkt met hun andere platen. Dus staan ze vrijdag 1 maart live in Het Paard van Troje, met eigen visuals en alles daaromheen. Daarna hebben ze nog verschillende optredens in Nederland, maar ook Berlijn en Gent staan op het programma. Die eigen EP komt er dus nog aan; deze zal ‘Space Race EP’ gaan heten.

 

En daarna..? Studie afmaken of toch vol voor de muziek gaan?
Boris: “Werelddominantie. Het zou lichtelijk ideaal zijn wanneer we ons geld met muziek zouden verdienen. We verwachten dat na onze EP, het balletje gaat rollen. Misschien spelen we dan twee keer om de hoek bij de Koornbeurs. Maar misschien gaan we dan wel heel Nederland door.”
Ilja: “Ik hoop het tweede! Anders stoppen we ermee.”
Martijn: “Nou nou, zoals mijn moeder altijd zei: studie gaat voor. Stages bouwen, visual acts.. alles op dat gebied, daar sluit mijn studie Industrieel Ontwerpen perfect op aan.”

 

Die visuals zijn wel een beetje jullie ding hè. Wat betekent dat voor Autodrop?
Boris: “Awesomeness. DJ worden is steeds toegankelijker, dus het wordt ook steeds lastiger om je te onderscheiden. De toekomst is live spelen plus visuals. Een liveshow.”
Martijn: “Je hebt op feesten vaak een line-up met één VJ die het goed doet. Maar wanneer je het zelf doet, wordt je performance één geheel met één stijl. Ook ken ik alle ups, downs en glitches binnen het nummer om op in te kunnen spelen.”
Ilja: “Een audiovisueel totaalpakket.”

 

Hoe bereiden jullie je voor op een dergelijk audiovisueel totaalpakket?
Boris: “Hier moeten we echt even een serieus antwoord op geven. We stressen namelijk altijd super hard.”
Ilja: “We spelen altijd wat op dat moment de vetste tracks zijn. De nieuwste dingen, ook al is het niet af. Een keer zat ik nog in de auto te werken aan een nummer dat die avond gespeeld moest worden. Tijdens het optreden heb je dan ook ruimte om te spelen.”

 

Voor welke gelegenheid is jullie muziek het meest geschikt?
Boris: “Het heeft twee kanten: we doen studentendingen in Delft zoals BK-Beats, IOFest en DROP-feestjes. Dan zijn we redelijk stroef. Maar binnen Bass music zijn we juist toegankelijk.”
Ilja: “Op een DROP-feestje begon de eigenaar te klagen dat zijn strandtent aan het verzakken was. Het publiek ging namelijk helemaal los door te springen en te pitten.”
Martijn: “Zijn we toen zachter gaan spelen? Nee.”

 

Tot slot: wat vinden jullie van Trap music?
Boris: “Vet. Leuk. Fris. Het is fout en smerig.”
Ilja: “Het is ook redelijk gemakkelijk om te produceren, wat een verademing is als je aan een track werkt. Ik denk wel dat deze frisse wind volgend jaar is overgewaaid.”
Martijn: “Hard!”

 

Produceren / Draaien
Den Haag / Rotterdam
Sticker / Flyer
Vinyl / CD
New Balance / Nike
Winegum / Drop
Products / Music
Groot publiek / Klein publiek
Skrillex / David Guetta (“Een keer hadden we een aanvraag van een meisje op hakken: Kunnen jullie iets toegankelijkers spelen waar we op kunnen dansen? David Guetta bijvoorbeeld.”)
Defqon / Sensation White (“Maar eigenlijk PRSPCT XL”)
Krom / Recht
Serato / Traktor 

 

Benieuwd geworden naar deze dikke track van Autodrop? Ga vrijdag naar Het Paard van Troje om ze live te bewonderen. Kun je niet? Wees niet getreurd, wij posten deze week “The Curtain Falls” met video op onze website. Voor andere deuntjes bezoek je hun Soundcloud!

 

 

Be first to comment