Lancering Plan_D || 5 vragen aan DJ Jesper

Onze Delftse trots. De DJ die van de Plan_D lancering een feestje maakte. De jongen die met zijn talent Delft laat dansen.


DJ Jesper in 5 vragen:

 

Wat onderscheidt jou van andere DJ’s?
“Meteen een moeilijke vraag. In Delft is het denk ik vooral omdat ik geen DJ ben die voor de populaire hitjes kiest. Ik ga wat meer op zoek naar onbekendere nummers met muzikale kwaliteit. Ik probeer in een set verschillende sferen te bereiken. Soms betekent dat een reeks diepere platen die worden afgewisseld met wat meer vrolijke tonen. Maar meestal draai ik gewoon de platen die ik op dat moment vet vind.”

Welke muziek maakt jou misselijk?
“Ik denk dat ik vooral allergisch ben voor hitjes van bv de Swedish House Mafia. Dit is voor mij techno die veel wordt gedraaid omdat het een hoog herkenbaarheidsgehalte heeft. Wanneer ik zelf naar een DJ luister vind ik het juist bijzonder om platen te horen die ik nog nooit eerder gehoord heb. Ik vind het saai om naar een setje te luisteren waar je elk nummer van het begin tot het einde al kent.”

 

Je komt daar niet weg met een 13-in-1-dozijn-setje..

 

Produceren of DJ ‘en?
“Op dit moment nog DJ’en, maar als ik zometeen wat meer tijd heb wil ik graag de stap naar produceren gaan maken. Dat is voor mij toch het ultieme niveau van muziek: wanneer je platen kan spelen die je zelf volledig gecomponeerd hebt. In die zin is DJ’en soms wel een beetje beperkt, omdat je toch met materiaal werkt wat door anderen is gemaakt. Het lijkt me het ultieme gevoel wanneer je mensen ziet genieten van de muziek die in jouw studio is ontstaan.”

Leven zonder muziek of leven zonder vrouwelijk schoon?
“Haha, dit is voor mij een beetje dezelfde vraag als kiezen tussen blind of doof, of je vader of je moeder. Ik denk dat beiden wel belangrijk zijn in het leven. Misschien moet ik deze vraag maar open laten.”

In welke stad zou je het liefst beroemd willen worden?
“Dan zou ik kiezen voor Berlijn. Volgens mij is op dit moment de scene daar het grootst, elk weekend zijn er wel minstens 20 plekken waar je qua muziek een mooie avond kan hebben. Het feit dat er daar zo’n groot aanbod aan goede artiesten is, betekent dat je niet zomaar wegkomt met een 13-in-een-dozijn setje als DJ zijnde. De meeste muziek waar ik momenteel naar luister komt uit Engeland en Londen. Er zijn daar momenteel een hoop producers die met baanbrekende muziek komen. Dat lijkt me dus ook echt een fantastische plek.”

Jesper’s muzikale aanrader:
“Dan maar een plaatje die ik een paar dagen geleden ben tegengekomen. Het is een edit van John Talabot, een producer uit Barcelona die onwijs goede indie-disco produceert. Deze zomer nog gezien op een paar festivals, dus ik hoop dat hij nog een aantal keer naar Nederland komt!”

Meer van Jesper horen? Ga hier naar zijn soundcloud.

Comments are closed.