Op jacht naar een bolhoed

Wachten op Godot Toneelgroep Oostpool Delft - fotografie Sanne Zurne

Door Plan_D Staff

 

Twee mannen bij een kale boom, wachtend op iemand die waarschijnlijk zal komen. De mannen lijken zwervers, clowns, filosofen, die op de rand van de wereld staan, en daar groots en potsierlijk op blijven balanceren. Iedere uitgesproken gedachte, elke kleine handeling is een daad, een grap, een provocative, een poging waarmee de tijd verstrijkt. In onwetendheid blijven deze mannen toch wachten – samen.

Eind volgende week speelt Toneelgroep Oostpool onder regie van Erik Whien het toneelstuk ‘Wachten op Godot’ van Samuel Beckett: het stuk dat bekend staat als het meest gespeelde moderne toneelstuk ter wereld. Schrijver en dichter Samuel Beckett (1906-1989) wordt wereldwijd erkend als een van de belangrijkste toneelschrijvers van de twintigste eeuw. Tevens was hij een grondlegger van het moderne toneel. Met het beeld van de twee wachtende personages uit Wachten op Godot heeft Beckett een raadsel opgegeven dat blijft intrigeren.

Speciaal voor deze voorstelling openen Toneelgroep Oostpool en Theater de Veste een jacht op bolhoedjes. Tot en met 3 april zijn er op verschillende plekken in Delft bolhoedjes te vinden. Als je er een hebt gevonden, krijg je een korting bij de kassa op de voorstelling op 4 april. In plaats van €21,22 betaal je €15,- inclusief een pauzedrankje. Dus grijp je kans; haal je wandelstok uit de kast, stof je vlinderstrik af en ga op jacht naar die ene bolhoed.

 
 

Campagne Bolhoedjes: wo 20 maart t/m wo 3 april 2013
Datum: donderdag 4 april 2013, 20.15 uur
Zaal: Rabobankzaal
Genre: Toneel
Kaartverkoop: Theater de Veste

Be first to comment