Perfect Pop-Up

Door Plan_D Staff

Laten we eerlijk zijn, Delft staat niet bepaald bekend als fashion stad. Voor het echte shoppen zijn we snel geneigd het elders in de Randstad te zoeken. Maar dat hoeft nu niet meer. Melvin (30) uit Dordrecht heeft een winkel geopend. En niet zomaar een winkel; hij is de eigenaar en oprichter van de Perfect Pop Up store in Delft. Die hippe winkel op de Oude Langedijk.
Vanuit de horecabranche rolde Melvin de mode-industrie in. Mede dankzij deze ervaring kon hij zijn droom waarmaken en zijn eigen winkel openen . Hier verkoopt hij kwaliteitskleding voor een breed publiek en een aantrekkelijke prijs.
Wij zijn benieuwd naar Melvin, zijn winkel en zijn mening over modebewust Delft.

Hoe is Perfect Pop-Up tot stand gekomen?
Ik wilde al heel lang voor mezelf beginnen met een eigen kledingmerk en een eigen winkel. In de winkel wilde ik dan onder anderen kleding van grote merken aanbieden voor een lagere prijs dan gebruikelijk. Alles moet betaalbaar zijn, ik denk mee met de crisis! Doordat ik nu kleding uit oudere collecties inkoop, kan ik de items ook een stuk goedkoper aanbieden.
Daarnaast vind ik de industriële uitstraling van de winkel belangrijk, met grote lampen en meubels. Die zijn overigens allemaal te koop! Ik werk samen met iemand die in authentieke meubels handelt. Deze worden dan geïmporteerd uit het buitenland.

En dan besluit je om je winkel in Delft te openen. Waarom Delft?
Toen ik bij een groot mode bedrijf werkte, reisde ik door heel Nederland. Ik heb toen een boekje bijgehouden met welke steden ik leuk vond en waarom. Delft viel op, omdat het een mooie, oude stad is. En er was ook nog niks zoals de Perfect Pop Up. De Delftenaar heeft wel interesse in mode maar er is te weinig aanbod. Ook weten ze niet goed hoe. Ik wil deze mensen helpen door ze te triggeren om eens wat anders te kiezen; om voor de oranje trui te gaan in plaats van de marineblauwe.

De winkel ziet er qua aankleding erg tof en industrieel uit. Ziet jouw eigen woning er ook zo uit?
Voor mijn huis gelden dezelfde regels als voor mijn winkel; het moet schoon zijn en lekker ruiken. Bij mij thuis heb ik ook grote industriële lampen hangen. En je moet er je schoenen uit doen, maar dat hoeft in de winkel niet hoor.

Wat vindt u van de Scandinavische hype met grote, gebreide truien en mannen met grote baarden?
Dat lijkt me vooral onaangenaam voor vrouwen, eigenlijk..

Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Dan hoop ik bekendheid te krijgen met mijn eigen kleding merk en een eigen modefabriek te hebben. Ik heb het nu nog niet in mijn winkel hangen of in productie, maar ik ben er wel al mee bezig.

Nog tips voor leuke merken?
Rick Owen en Silent by Damir Doma zijn merken om in de gaten te houden.

Delft/Amsterdam
Sneaker/Herenschoen
Kwaliteit/Kwantiteit
Skinny jeans/Chino
Parijs/London
Wijn/Bier
Zwart wit/Kleur
Erfstuk/Vintage Dior
Mooie tafel/Mooie bank
Vroege vogel/Uitslaper
Stad/Natuur
Introvert/Extravert
Geometrisch/Organisch

Be first to comment