Record Store Day

Door Plan_D Staff

Zaterdag 20 april is het Wereld Record Store Day. In het kort is de Record Store Day een internationale boeken week. Maar dan voor platen en CD’s. En maar één dag.
Naast dat er veel muziek verkocht wordt, zullen er ook optredens zijn van verschillende artiesten. En is iedereen welkom om te komen genieten van de muziek, het weer en een biertje.

Door heel Nederland zijn er 88 muziekwinkels die mee doen aan deze speciale dag. In Delft zijn er bijvoorbeeld de Plexus, de Velvet en Sounds Delft die deze dag zullen vieren. Om deze dag speciaal te maken zullen er veel aanbiedingen zijn en zullen er op deze dag ook zeer gelimiteerde speciale edities van platen en CD’s verkocht worden. Dit is dus je kans om die limited, 200 copies, colored 180 grams vinyl, white lable, hand stamped and hand numbered’ voor een schappelijk prijsje op de kop te tikken! Naast al deze exclusiviteit zullen er ook bandjes die iedereen gewoon kent komen optreden om jou van je dagelijkse dosis muziek te voorzien.

Deze dag is in het leven geroepen, omdat men tegenwoordig alles maar vanuit de luie stoel op het internet download, terwijl de knisperende platen en hoge kwaliteit CD’s maar staan te verstoffen.. Tijd dat de luie stoel plaats maakt voor een platen speler, de muis een zwart stuk plastic wordt en het scherm in een mooie platen hoes veranderd. Kortom, alle bits en bytes mogen het raam uit. Al is het maar voor één dag..

Bij Velvet Delft zullen de volgende artiesten een optreden doen:
Mozes And The Firstborn
Kensington
Rover
Soul Sister Dance Revolution
Palio SuperSpeed Donkey
Felix van Cleeff
Claw Boys Claw
Birth of Joy
The Mad Trist
Blackie & The Oohoos (BE)
The Elementary Penguins
Boef en de Gelogeerde Aap
Sven Hammond Soul
Avant La Lettre
Bettie Serveert
Spinvis
Orlando
Most Unpleasant Men
Rats on Rafts
Death Letters

Kijk voor meer informatie op de website

Be first to comment