Diner dans la Coupé

Door Plan_D Staff

 

Het is wellicht een gek gezicht: een groepje 20 hongerige, nieuwsgierige NS-reizigers staan afwachtend op het perron, benieuwd naar wat komen gaat. Ze bewaken de in elkaar getimmerde tafels, dozen met servetten, tafelkleedjes en kaarsjes. Een viertal mensen rent wat in het rond en roept zo nu en dan wat naar de 3 jonge koks, die aan het sjouwen zijn met zware koelboxen vol eten. Welke trein gaat het worden? Op de achtergrond hoor je het nerveuze geluid van haastende mensen, fluitende conducteurs, piepende incheckapparaten en wegrijdende treinen. We staan op het station van Den Haag Centraal; het uitgangspunt van onze culinaire reis, naar Eindhoven en weer terug. We kapen een coupé voor een uitgebreid diner verzorgd door de mannen van de Gastrovan, onder leiding van het Rariteitenkabinet.

 

 

In zo’n 1,5 minuut verandert de saaie, grauwe coupé in een chique, Frans restaurant. Er is live muziek. Er is sfeer..een mooi uitzicht dat langzaam voorbij rijdt. We zijn met een groep interessante en gezellige mensen. We worden voorzien van een lekker wijntje door een attente gastheer. En, uiteraard, serveren de gasten van de Gastrovan ons een heerlijk 6-gangen diner. Denk aan een amuse van broccoli gegratineerd met blauwschimmelkaas, gekarameliseerde ui en pijnboompitten, om maar eens wat te noemen. De avond werd afgesloten door dichter Michiel die het diner samenvatte à la Nico Dijkshoorn: Morgen in de Krant. ‘Morgen in de krant: ‘John Ewbank past koningslied aan.’ De W is van Willem, de W is van Wilddineren, de W is van wortel stampot eten in de trein.

– Fotograaf: Ivar Teunissen  

Diner dans la Coupe werd georganiseerd door Het Rariteitenkabinet in samenwerking met de Gastrovan. De Gastrovanboys zijn tevens bezig met een kookboek waarin hun culinaire veldreis door Europa is beschreven. Wil jij ze hiermee helpen? Dat kan hier. Houd het Rariteitenkabinet in de gaten voor meer ludieke acties.

 

Be first to comment