Met vier wielen over de finish

visual1
Vandaag presenteerde het Nuon Solar Team de Nuna7 in Delft. Met deze auto, die puur rijdt op zonne-energie, doet het Team mee aan de World Solar Challenge in 2013 in Australië. Met vier wielen gaat Nuna7 de finish over. Ze hebben maar een doel: winnen.

Het team van 16 studenten van de Technische Universiteit Delft hebben zich anderhalf jaar bezig gehouden met het ontwerpen, produceren en racen van de nieuwe zonnewagen, de Nuna7. Deze begint op 6 oktober aan een tocht van 3021 km dwars door Australië, om de wereld te laten zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van high-end technologie en duurzame energie. De tocht start in de noordelijke stad Darwin en gaat via Alice Springs naar de zuidelijke stad Adelaide. En dat allemaal tussen het normale verkeer, op de openbare weg.
Ze zullen elke ochtend om acht uur beginnen en racen door tot vijf uur ‘s avonds. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zonne-energie.

Anders aan deze Nuna7 is dat de auto op vier wielen rijdt in plaats van drie. Toch is deze versie met 145 kg het lichts van alle Nuna’s. Met dit gewicht zou Nuna een topsnelheid van 185 km/uur kunnen halen. De wagen is 450 cm lang en wordt aangedreven door een paneel van 6 vierkante meter bedekt met silicium zonnecellen.

In de afgelopen 11 races die zijn gehouden vanaf het jaar 1987 tot 2011, heeft de Nuna al vier keer de gouden medaille gewonnen. Het record van de snelste gemiddelde snelheid van 102,8 km/u is in 2005 behaald door de Nuna3. Een naam die het Nuon Solar Team van de TU Delft hoog te houden heeft. Afgelopen twee jaren heeft Delft de titel verloren aan Japan. Veroveren we dit jaar de titel weer? We zullen het zien.

Hoe was het de vorige keer? Bekijk hier de mooi geschoten documentaire over het Nuon Solar Team 2011:

 

 

Meer info over Nuna7 is te vinden op de website van het Nuon Solar Team..

Be first to comment