Door de ogen van een filtertje

Lennen van der Leeden, 37 jaar en sinds zijn studie Bouwkunde Delftenaar. Opgegroeid tussen de nieuwbouw in Zoetermeer, is hij inmiddels al 17 jaar verkocht aan de historische rijkdom van ons schone Delft. En dit legt hij vast. Niet met een spiegelreflex of compactcamera’tje, nee gewoon met de camera van zijn telefoon. Want dan heb je Instagram, en dat doet de wereld toch zoveel mooier lijken! Lennen neemt ons mee in de wondere wereld van Instagram. #mooiewereld.

 

Al 17 jaar lang kom ik met een WOW-gevoel de Markt op!

 

Lennen ontdekte Instagram een jaar geleden. Wat er zo leuk aan is? “De overzichtelijke bewerkingsmogelijkheden en de eindeloze wereldwijde inspiratiebron voor gecategoriseerde, originele, gekke, professionele, maar ook amateuristische, beelden.” 
Een hele mondvol dus. Daarnaast vindt Lennen dat je met Instagram je eigen stijl ontwikkelt en kan laten zien. “Al snel krijg je waardering van gelijkgestemden.”

We hebben twee foto-collages gemaakt van de Instagramfoto’s van Lennen – of eigenlijk moet ik zeggen @Lennen76 – die zijn blik op Delft weergeven.

Wat is jouw blik op Delft dan?
“Mijn blik op Delft is er eentje met een open vizier. Doordat ik hier niet ben opgegroeid kan ik met een helicopterview het reilen en zeilen van Delft aanschouwen. Ik verbaas me elke keer weer over de rijkdom van de gebouwen en de bouwkundige details van deze oude stad. Al 17 jaar kom ik met een ‘WOW-gevoel de Markt op en tuur ik vol ontzag naar die hoge kerktoren die daar al 617 jaar staat! Delft: een prachtige plek waar ik geen genoeg van krijg!”

De gouden Instagram tip?
“Blijf je eigen stijl vertolken en ontwikkelen. Juist dat maakt het leuk voor de kijkers in je ‘gallery’. Vermijd de ‘shout-outers’ en de ‘follower-buyers’: mensen die het alleen maar om de aandacht en de aantallen volgers te doen is.”

Wil je al het Instagram werk van Lennen zien kijk dan hier. Ook werkt hij mee aan een van de allereerste Instagram-opdrachten in Nederland. Hij maakt foto’s voor een groot bouwproject en deze zijn hier te zien.

Ook leuk om te weten: Plan_D doet ook leuk mee en heeft tegenwoordig ook Instagram, #yolo. Wil je ons volgen? Voeg ons toe @gewoonoverdelft of kijk hier!

Comments are closed.