Een culinair decor

Jaja, ze zijn er weer! Die jongens, die twee jaar geleden een gastronomische reis hebben gemaakt door Europa om alle flier en flair van de lokale keukens te proeven. Die jongens, die een prachtboek hebben uitgegeven over deze jongensdroom. Die jongens, die een super succesvol pop-up restaurant hebben gehad in de Timmerfabriek in Vlissingen. Maar nu is de Gastrovan eindelijk neergestreken in hometown Delft. In het vernieuwde theatercafe van de Veste koken zij een paar weken lang elke donderdag, vrijdag en zaterdag de sterren van deze theaterhemel.

De Gastrovan zou de Gastrovan niet zijn als ze niet met lokale producten zouden werken. Een visje uit de Noordzee, varkensvleesjes uit eigen tuin, vergeten groenten uit de Bieslandse Hoeve en slakken uit de polder– alles kan de revue passeren. Het Gastrovan-verhaal wordt aan jou verteld op een podium waarbij het decor de beleving versterkt; de lokale producten, het samen eten, het samen delen, de nieuwe perspectieven en de nieuwe dialogen zorgen voor een kloppend toneelbeeld.

We waren erbij op de openingsavond van dit nieuwe restaurant-concept. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Jan Bartels, directeur van de Veste. De hoge ruimte was opgevuld met mooi gedekte lange tafels en op het podium speelde een bandje met contrabas, mondharmonica en een trommel die zorgden voor de muzikale invulling van de avond. Grappige blauwe flesjes van Jointhepipe fleurden de tafels op.

Onder het mom van ‘eten wat de pot schaft’, konden we kiezen voor twee versies van het menu: basis of luxe. Met een heerlijk flesje wijn erbij kregen we daarna een aaneenschakeling van lekkere gerechtjes voorgeschoteld. Zelfgemaakt brood met boerenboter en Hollandse Humus, pompoensoep met truffelaardappelchips, slakjes met aardappelpeermousse, speltrisotto met makreel en venkel, Hoeve Biesland runderstoofpotje met palmkool en ansjovis, lamskoteletjes – je wordt op een lekker tempo’tje meegenomen in een rollercoaster van smaken en geuren. We topten de maaltijd nog af met een heerlijke peren-custardtaart; een laatste perfect kersje op ons diner. De hele avond werden we van alles voorzien door de vrolijke bediening, en af en toe kwamen de Gastromannen zelf ook uit hun drukke keukentje gepiept om trots hun eigen verhaaltjes en kunstjes te presenteren.

Al met al was het een zeer geslaagde avond. Helemaal voldaan en tevreden struinden we met volle buikjes en rozige wangetjes het prachtige theater uit, de koude nacht in, op weg naar mooie droompjes over een toppie-avond.

Wil je ook een keer meegenieten van een diner de la Gastrovan? Reserveer dan hier. Vorig jaar waren wij te gast in het hoofdkantoortje van de Gastrovan. Lees hier het artikel.

 

Comments are closed.