Kippen en vliegende auto’s in de Kabelfabriek

Aan de overkant van de Schie ligt een oude fabriek. Een fabriek waar tientallen jaren geleden sterkstroom- en telefoonkabels geproduceerd werden voor heel Nederland. Niet heel vreemd dus dat we deze fabriek De Kabelfabriek noemen. Tegenwoordig is het een plek voor technische en creatieve pioniers. Het is dan ook een hele inspirerende omgeving: een immens grote bedrijfshal met stalen spanten, daklichten en industriƫle muren en vloeren vormen het hart van dit verouderde bedrijventerrein.

In de oude hallen zitten nu dus tientallen bedrijfjes gevestigd. Zo biedt Hal H een garage, dient Hal E als klimhal en zitten er in Hal L allemaal kleine kunst ateliertjes, ontwerp-bureaus of zaakjes die bijvoorbeeld oude meubels uit de jaren 20 opknappen. En op de hoek, waarom ook niet, een heuse bierbrouwerij. Juist omdat het pand niet echt onderhouden wordt, lijkt alles mogelijk. De sfeer van een oude, lege fabriekshal wordt opgefraaid door kippen, hele mooie oude en kapotte auto’s, gekke meubels, stapels hout en een echte denktank voor al jouw problemen.

Op een regenachtige dag dwaalden wij een beetje rond in de Kabelfabriek en schoten kiekjes van kippen en vliegende auto’s.

 

 

Comments are closed.