Als de Aap van huis is…

ciccio… dansen de voetjes op de tafel.

 

Zoals ‘zuur op de dansvloer brandt’; Acid House – een stroming in de elektronische muziek die in de jaren 80 in Chicago is ontstaan. Trippende beats, vervormende geluiden en stevige bastonen. Aanstaande vrijdag gaat de Ciccionina eventjes terug naar die tijd dat we met onze stevige kisten ons beste ‘footwork’ konden neerzetten. Tijd om je beste beentje voor te zetten en vooral dat winterdipje af te schudden. Een perfecte kans om al die pepernoten, schuimpjes en taai-taais van je af te dansen van de avond daarvoor.

Als je even een pauze wilt nemen tijdens deze heavy work-out, ben je van harte welkom in de bovenzaal. Plan_D gaat deze bovenzaal omtoveren tot een chill-out superdeluxe. Laat jezelf episch fotograferen op een manier die nu al beter is dan Photoshop, kom alvast staren naar onze prachtige deurtjes van de Kalendeur 2014, en zorg dat je jouw 15 minuten of fame krijgt in ons Kokend Hete Kamertje.
Wij vroegen de organisatoren van het feestje om wat muzikale opwarmertjes om ons te introduceren in de wereld van de Acid en Ghetto House.

 

JIP


Deze heb ik onlangs gekocht, ik moest er vrij snel bij zijn. Een flinke beuker, maar toch best rustig op de een of andere manier. Eerst verwacht je niet echt Acid, maar rond 3 minuten komt de 303 erin. Gemaakt door een knul van 19!


Deze heeft een lekker vunzige tekst, zoals het hoort bij Ghetto House. DJ Deeon vind ik wel een van de leukste in dit genre. Ik ben geen kenner, maar z’n nummers zijn doodsimpel, maar het werkt toch.

 

 

OTMAR


In tegenstelling van wat veel mensen denken, kan Acid ook best rustig zijn. Dit nummer is een bewijs hier van.

 


Dit is nog een oudere plaat van Plastikman, ook wel bekend als Richie Hawtin. Een lekker lang nummer waarin de tijd wordt genomen om op te bouwen.


Voor de dagelijkse portie Ghetto house heb ik een nummer van DJ Slugo op het label Dance Mania.

 

 

Beginnen je teentjes al te kriebelen? Wil je meer van dit Housy-House? Kom vrijdagavond om tussen langs in de Ciccionina, en zet je beste voetenwerk voor! Het feestje duurt van 23.00 tot 5.00. En oh ja. Het is nog gratis ook.

Comments are closed.