Een skyline van kranen

Je zit in de trein, bent aan het genieten van een kop koffie en kijkt door je raampje naar buiten. Ah, fijn. Delft.  Je wordt verwelkomd door een aanzicht van kranen, omleidingen, bouwvakkers en het rustgevende geluid van herrie. Niet echt bepaald een warme entree van ons stadje. 

Natuurlijk, zo’n spoortunnel is er niet van de ene op de andere dag. En zo’n glazen stationshalletje komt ook niet uit de lucht vallen. Helaas. De skyline van Delft is er nu al tijdje eentje van kranen en stalen constructies. Je komt met je fietsje nergens doorheen, je moet steeds omlopen om je trein te halen terwijl je verdorie al haast hebt, wordt ‘s ochtends begroet door het aanzicht van een bilspleet en het lawaai is nou ook niet echt fijn aan de oren.

Maar als je deze dingen nou even vergeet. En nou eens kijkt naar ons Delftse bouwvalletje. Dan is die skyline van kranen en constructies zo slecht nog niet. Fotograaf Freek Zonderland legde dit vast en het resultaat is allemachtig prachtig!

Comments are closed.