Zo gemakkelijk kom je er niet van af

Lagen van graffiti over elkaar heen. Elke dag, elke week, elke maand verschijnen er weer nieuwe afbeeldingen in de Irenetunnel. In plaats van er overheen te verven, besloot Koen Noordenbos nieuwe kunstwerkjes te maken door de lagen juist van de muur af te halen en zo nieuwe canvassen te creëren. “Vernieuwing, verval, expressiviteit en dynamiek als perfect symbool voor de spoorzone en alles dat daar de laatste tijd in snel-trein-vaart verandert, verdwijnt en vergaat.” 

Hij vroeg een groep jonge kunstenaars uit Delft om deze stukjes graffiti-muur te herinterpreteren op hun eigen manier. Kunstenaars als Barbara Termorshuizen, de Kunstdirecteur en Tijn Noordenbos toverden deze canvassen om en dragen hierbij hun laatste ode bij aan dit verdwijnende stukje Delft.

Foto’s: Plan_D

 

Benieuwd? Deze werkjes zijn nog één week te zien in de HYPO Kunstsupermarkt.

Comments are closed.