Salsa Verde

In het Frans is het ‘Sauce Verte’, in het Duits is het ‘Grüne Soße’, in het Italiaans is het ‘Salsa Verde’: het is een groene saus die vooral kruiden bevat. Maar niet in het Delfts. In het Delfts staat ‘Salsa Verde’ voor twee meiden die vrolijk kokend het leven door gaan, met verse seizoensgroenten in hun ene hand en biologische vleesjes en visjes in hun andere hand.

Als Judith en Suzanne koken, dan willen ze het liefst precies weten waar de producten vandaan komen. Van brood tot kruiden, van noten tot olijven – het liefst willen ze alles zo biologisch en eerlijk mogelijk in hun keukentje in krijgen. Maar eten is er niet alleen maar om te verzamelen, het moet natuurlijk ieders smaak-pupillen prikkelen. Ze gaan niet alleen cater-klusjes af, ze kunnen ook instantly een ware pop up kitchen voor je neus toveren. Een marktkraam waar geuren, kleuren en smaken samen komen.

Dit weekend bijt Salsa Verde de spitskool af als eerste “Smaakmakers” van Theater de Veste. Drie weekenden achter elkaar houden verschillende koks een culinair feestje in het werelds pop-up restaurant. Andere week, andere streekgerechten en andere smaken. Met natuurlijk alleen maar lekker eten. Want daar gaat het ten slotte om.

Judtih Marks schreef speciaal voor Plan_D een receptje, om toch je winterdipje op een fleurige manier op te vrolijken.

 

Serveer nooit iets koelkast-koud; want dan zul je veel minder proeven

 

Judith: “Omdat we gek zijn op groene gerechten maken we ook in de winter graag salades met seizoensgroenten klaar. Een van onze favorieten is geroosterde knolselderij met salie en noten en deze willen we graag met je delen. Je kunt er ook blokjes pompoen of in repen gesneden wortel aan toe te voegen; dit geeft wat meer kleur. Ook kun je variëren met verschillende soorten noten. De salade is heel makkelijk te maken en kan zowel warm als koud gegeten worden. Serveer nooit iets koelkast-koud; want dan zul je veel minder proeven!”

 

Winterse knolselderij salade met salie en hazelnoten

 

  • 1 knolselderij
  • olijfolie
  • snufje zout
  • een paar blaadjes salie
  • hand vol hazelnoten

1. Verwarm de oven voor op 220 graden

2. Snijd de knolselderij in plakken, zo kun je gemakkelijk de schil verwijderen.

3. Snijd de plakken in gelijke blokjes van circa 1 bij 1 cm

4. Verdeel de blokjes op een ovenplaat en besprenkel ze met olijfolie en zout

5. Rooster de knolselderij circa 10 minuten goudbruin

6. Verwarm in een koekenpan olijfolie en bak hier blaadjes salie in tot ze knapperig zijn

7. Rooster in een koekenpan hazelnoten

8. Stamp in een vijzel de hazelnoten in stukjes

9. Strooi over de knolselderij de hazelnoten en de salie

 

 

salsa verde

Jammie. Begint ook bij jou het water in je mond te lopen? Reserveer hier om te reserveren voor de eerste smaakmakers van de maand.

Comments are closed.