Sir James is Gaaf

 

Mijn opa is deze maand hertrouwd. Hij is 86. Mijn opa is gaaf.

 

“Mijn definitie van gaaf verandert naarmate de jaren verstrijken.
Eerst mijn vader die alles wist, toen de vader van mijn vriend die dokter en muzikant was, daarna een vader die ooit zanger van een bekende band was, terug naar mijn eigen vader omdat hij gewoon bij zijn eigen vrouw bleef.

Van het mooiste meisje van mijn klas dat mij negeerde, tot de veel te hippe jongen van mijn nachtwinkel die altijd heel stoer tegen mij praat, langs de Amsterdamse hippe muzikant die werkelijk overal schijt aan heeft, naar mijn gamende broertje wiens eerste tentamen Business Analytics zo gaaf was, dat ik er vanaf het eerste woord niets van begreep.

Van mijn vriendin die model was, tot mijn vriendin die niets meer te maken wil hebben met de modellenwereld.

Van mij die tot voor kort dacht dat ik het had begrepen, tot mij die durft toe te geven dat ik er niets van snap.

Mijn opa is deze maand hertrouwd. Hij is 86. Mijn opa is gaaf.

Of jij op dit moment gaaf bent? Waarschijnlijk zijn er mensen die jou op dit moment extreem gaaf vinden.

Er zijn twee opties:
1. Die mensen zoeken.
2. Erachter komen wat je zelf oprecht gaaf vindt.

Ik kan je enkel vertellen wat ík op dit moment gaaf vind.

Als in cool, tof, te gek, lauw, kickuh, baas en schurk.

Ik kan je enkel vertellen wat míjn overtuigingen zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat rechts egoïstisch is.

Ik ben ervan overtuigd dat links hypocriet is.

Ik ben ervan overtuigd dat melancholie onmacht is.

Ik ben ervan overtuigd dat ‘vooruitgang’ angst voor onmacht is.

Ik ben ervan overtuigd dat een minister die echt nastreeft wat hij, met al zijn verstand van zaken, het beste acht voor zijn land, niet wordt herkozen.

Ik ben ervan overtuigd dat de supermarkt die de beste artikelen aanbiedt, wat betreft kwaliteit, milieu en klantvriendelijkheid, binnen een maand failliet is.

Ik ben ervan overtuigd dat de artiest die precies datgene maakt wat hij vanuit de grond van zijn hart wil maken, niet wordt gedraaid op de radio.

Ik ben ervan overtuigd dat als de DJ’s van 3fm zouden draaien wat zij het allerliefst zouden willen horen, niemand de zender zou kennen.

Ik ben ervan overtuigd dat kritiek altijd over eigen gebreken gaat.

Ik ben ervan overtuigd dat Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert ooit weer samen in de voorhoede van het Nederlands Elftal opduiken en dat we dan wereldkampioen worden. Door een lange bal van Frank de Boer.

Is het gaaf om niet herkozen te worden, om failliet te gaan, geen megahit te scoren, eigen gebreken te erkennen of te oud te worden om te doen waar je ooit zo goed in was?

Ik vind dat gaaf. Maar dat ben ik.

Of ik gaaf ben?

Er zijn vast mensen die mij gaaf vinden.”

 

Tekst: Frank

 

Wij vinden Sir James ook best wel gaaf. Wat wij vooral heel erg gaaf vinden, is dat zij 26 februari spelen op Stukafest Delft. Heerlijk toch, om op je luie gemakje te luisteren naar de tonen van Sir James? Tickets zijn verkrijgbaar op de website.

Comments are closed.