Lead Me

De vader die je hebt. Of juist gemist hebt. De vader die je bent. Of ooit zou willen zijn.
Welke rol speelt een vader in je leven? Antwoorden op deze vraag worden veel geschreven.
Aanstaande zondag worden de antwoorden gedanst.

 

De dansvoorstelling ‘Lead Me’ is geinspireerd op de relatie tussen vader en zoon. 11 Urban dansers vertellen het verhaal met breakdance, hiphop, popping en locking. Gemaakt door choreograaf en b-boy pur sang Lloyd Marengo (o.a. bekend van SYTYCD) en live begeleid door de band Soul Sonic Xpression zal deze dans jou meevoeren. Meevoeren met het verhaal dat de dansers vertellen met hun lichaam en de band vertelt met hun beats. Een Spoken Word zal heerlijk poetisch het verhaal vertalen naar woorden.

B-boy en dansdocent Terence van Hutten, of eigenlijk moeten we T-Bone zeggen, is verantwoordelijk voor deze woorden. Lastig was dat niet aangezien hij al sinds kleine b-boy gedichten schreef. “Ik hou al sinds ik muziek ken van rap. De zinnen kwamen makkelijk tot me.” Zelf is hij ook vader van 3 kinderen en kan zich daarom prima mengen met het onderwerp van de dans. Wij stelden hem een paar kleine vraagjes.

 

Als je een dans, show of battle zou mogen overdoen.. welke zou dat dan zijn?
“Ik zou de UK Championship overdoen. Nadat ik in Rotterdam was gekwalificeerd voor deze battle moest ik in de UK de finales dansen. Ik lag er de 2e ronde uit, terwijl ik die battle zwaar had moeten winnen! De jury koos voor 2 gelijkspel en 1 keer winst voor mijn tegenstander.” Vertelt Terence beteuterd.

Met welke persoon zou je heel graag willen dansen?
“Een droom zou zijn om tijdens een show van James Brown on stage te mogen dansen tijdens zijn repertoire!”

Je kan tijdreizen terug in de tijd, naar welke periode zou je gaan?
“Ik zou terug gaan naar New York 1982. Dan zou ik in de club de eerste generatie b-boys van Rock Steady Crew opzoeken en tegen/met ze breaken.”

Vandaag durf je alles! Wat zou je als eerste doen?
“Skydiven en Bungeejumpen. 100%!”

Als je een ander beroep zou mogen kiezen, welke zou dat dan zijn?
“Korps Commando bij de landmacht. Haha!”

 

 

Choreografie: Lloyd Marengo
Dans ‘Father Father': Rabbani Sayed, Menno van Gorp, Mahamadou Gassama, Stefan Seedorf
Dans/cast ‘Lead Me': Rasta Jops, Terence van Hutten, Ugur Tosun, Bury Stil, Nancy Loer, Sachi Rihal, Chantal Jimenez, Sevda Akin, Nora Palossy, Charlene ter Beek, Lianne Dekker
Muziek: Julio Pimentel / Soul Sonic Xpression
Productie ‘Lead Me': Linda Ammerlaan  

Foto’s zijn van de voorstelling ‘Father Father’ van de groep Don’t Hit Mama. Gemaakt door: Don’t Hit Mama

 

‘Lead Me’ gaat in premiere tijdens Delft Moves festival 2014 op 9 februari aanstaande. Deze korte choreografie wordt in een dubbelprogramma gepresenteerd samen met ‘Father Father’ door Don’t Hit Mama. Klik hier voor tickets.

 

 

Comments are closed.