Een Delfts Blauwtje

 
 

Delft bezuinigt meest op cultuur.

 

De winter is alweer bijna aan zijn einde. Dat betekent uitverkoop, korting! Daar worden we vrolijk van. Gemeente Delft doet ook lekker mee, met een korting van maar liefst 40%. Maar waarop? Op cultuur. Hee, maar daar worden we helemaal niet vrolijk van.

 

“Korting cultuur wordt verdubbeld. Na Rijk snijden ook gemeenten fors.” – NRC.

 

Delft gaat bezuinigen op cultuur. Met een percentage dat kan oplopen tot 40%.

Waar andere Nederlandse gemeenten gemiddeld 13% bezuinigen op cultuur, spant Delft de kroon met een dikke 35%. In een artikel op de voorpagina van het NRC Handelsblad van 29 januari 2014 werden de bezuinigen van Nederlandse gemeenten in kaart gebracht. Andere steden profileren zich met een open en vooruitstrevende blik met spraakmakende musea, een bloeiende popcultuur, festivals die mensen van steden uit de andere kanten van het land trekken, spannende podiumkunsten en meer.

En Delft? Delft laat kansen liggen. Een regelrechte leegloop, zouden we zelfs kunnen concluderen. Vinden we dit oke? Nee. Waarom de stad vastvriezen als we hebben bewezen dat we met 185 km/u over de finish-lijn kunnen gaan?

Delft zou moeten investeren in de aantrekkelijkheid van de stad. Delft zou een magneet in Zuid-Holland moeten zijn tussen grote steden als Rotterdam en Den Haag. ‘Creating History’.

Wij willen een stad waar het bruist van nieuwe ideetjes, bloeiende initiatieven en fleurige plekjes. Een stad waar mensen willen wonen, studenten willen studeren en bedrijven zich willen vestigen.

 

 

IMG_3175 Artikel: NRC Handelsblad. 29 januari 2014.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Comments are closed.