Swing the sway op je ikea-bed

stukigucci22
Wolven in schaapskleren tussen de bierkratjes. Stille liedjes in je raamkozijn. Liefdes chansons vanuit je gerafelde tweede-hands bank. Een canadian guy aan de tafel waar je net wraps hebt gemaakt. Swing the sway op je ikea-bed. En -ook niet verkeerd- onze oud cultureel professor tussen je rondslingerende sokken.

Muziek, literatuur, cabaret, dans. Het komt allemaal voorbij in jouw kleine studentenkamer. Dat is het idee van Stukafest 2014. Dertien steden doen hun best om de lokale studentenkamertjes om te bouwen tot heuse mini-theaters. De bewoners dienen als ware gastheren of dames en ontvangen jou met een hapje, een drankje en een bankje. En aan de andere kant van dat bankje zit de artiest. Eigenlijk zitten ze bijna bij je op schoot. En ook dat is het idee van Stukafest 2014.

Delft, als ontzettende studentenstad, doet natuurlijk ook mee. Er zijn 3 rondes, dus voor jou 3 huiskamer-concertjes in 3 verschillende kamers. En aangezien ons stadje niet heel groot is, kun je makkelijk van de ene naar de andere fietsen. Of heen en weer gaan met de benen-wagen. Er is een hoop keus, dus kies wijs. Wij hebben alvast een avondprogramma samengesteld. Voor als je het even allemaal niet meer weet.

 

18:30 u HAPJE

De avond begint met een stukahapje in De V onder het rock-genot van Sir James.

20:30 – 21:00 u RONDE 1.

// Jesseplaats 1&2.

Even rustig beginnen, met een beetje theater. En je hebt altijd wel wat te vieren toch? Dat komt goed uit. Acteur, dichter en schrijver Kees de Haan plaatste een advertentie op Marktplaats waarin hij aanbod om verjaardagen te komen vieren bij mensen thuis. Woensdag komt hij wat vieren in Delft. Verwacht het onverwachte.

Volgens mij was Humberto Tan dolblij met zijn slagroom. En dat is waar het om gaat. De verjaardag draait niet om mij, niet om iemand, maar om de mensen samen. Uiteindelijk is iedereen een bossche bol op zijn verjaardag. 

21:30 – 22:00 u RONDE 2.

// Bagijnhof G.

The calculation of whether or whether not, brings into perspective if we could what should, if we whether or whether not, should. Eventually we could, if we would. Swing the sway away, swift, lift to shift…. so we can then drift again to swing the sway away for the way.

Kortom: even de voetjes van de vloer met Demian & Almudena.

 

22:30 – 23:30 u RONDE 3.

// Bagijnhof 17.

Dan, op naar de buren. Laatste ronde, laatste dansjes. GOSTO brengt je naar plekken die je denkt te kennen, terwijl je er nog nooit bent geweest. De dunne lijn tussen pompende electronische muziek en intiem akoestisch samenspel, is de lijn waarop GOSTO balanceert.

 

 

Nog niet genoeg gehad van de avond? Dan kun je nog door naar het eindfeest in Theater de Veste. Met Mama Franko, Mannen met snorren en Schmutz. Bekijk het hele programma, en koop je tickets, hier.

 

 

 

 

Comments are closed.