Documentatie omtrent incident nr. 3628

image

‘TU Delft dreigt integriteit in te ruilen voor valse beloften.’ Illustratie: Plan_D

Van onze verslaggever Bart-Jan Henk

 
 

Dit document is onderdeel van het Nationale Beveiligings Register en is vrij opvraagbaar door het publiek. Let op: het origineel mag het Nationale Beveiligings Register, gevestigd op Binnenhof nummer 10 te Den Haag, niet verlaten.

 

Artikel uit de digitale krant ‘Delft Op Zaterdag’ [5-4-2014].

 

Lokale belangen groep spreekt twijfel uit over nieuw samenwerking project tussen Technische Universiteit Delft en vooruitstrevende bedrijven.

 

In een telefoongesprek laat woordvoerder Vera Koning weten dat zij het in ‘het Delfts belang’ vind dat er scherpe controle en toezicht gehouden moet worden op een nieuw ‘prestige project’ van de TU Delft een aantal grote bedrijven. Volgens Koning worden de belangen van de bedrijven ‘vooropgesteld’ en is de ‘wetenschappelijke noodzaak ver te zoeken.’ Over het nieuwe project is nog weinig bekend, maar wel is er een persconferentie aangekondigd die het publiek zou moeten voorzien van meer informatie. Door de grootschaligheid, en door het tot nog toe mysterieuze karakter van het project, zijn andere burger groepen ook reeds vragen gaan stellen. Men vreest dat de lokale politiek alleen naar het monetaire aspect kijkt en voor de mogelijke gevaren oogkleppen op heeft. Marink Tiemens van de Delftse Reddingsbrigade voorziet ‘ernstige problemen’ die de ‘capaciteiten van de brigade ver te boven zullen gaan.’

 

De persconferentie zal gehouden worden op woensdag aanstaande, 12.00 uur en is open voor publiek. Er zullen sprekers van zowel de TU Delft als ook Seallips en andere bedrijven aanwezig zijn. Het is nog niet bekend wie de sprekers zullen zijn. Na de conferentie zullen de sprekers beschikbaar zijn voor vragen.

Comments are closed.