Een lammig boutje met een kooltje bloem

Zondag, moederdag. Oftewel, verwen je liefste mama met een alte-fantastisch diner a la italiano. Beter dan de plaatselijke pizzeria, lekkerder dan die AH-lasagna en betere wijnen dan uit de kroeg. Gastrovan kookt zondag voor de laatste keer in de keuken van Theater de Veste. Om ze bij te staan, hebben ze Italiaanse kok Paolo Trippini naar Nederland over laten vliegen. Een topkok die komt met alle charmes van het zonnige Mediterrane. Een zonnig 4-gangen menu, met scheuten vol met zonnenschijn en liters met italiaanse flair. Na het diner wordt de wereldreis vervolgd en gaan ze door naar Jamaica. Lekker die olijfolie eraf swingen op de internationale raggae band ‘The Invisibles’.

Om alvast in de stemming te komen, schrijft Gastrovan-kok Sjaak een tipje van de sluier, met een heerlijk recept voor een lammetjes met geroosterde bloemkool.

 

Voor 5 personen

Coscia di agnello arrosto con Cavolfiore

800 g lamsbout(zuiglam) of een halve lamsbout van een ouder lammetje
100 g zwarte olijven zonder pit
2 tenen knoflook
Takje rozemarijn
1 glas wittewijn
Olijfolie
1 /2 bloemkool

Pel de knoflook en snij ze in de lengte tot lucifer dikte. Snij de lam rond om in met een klein mes, en vul de gaatjes met de knoflook en de naalden van de rozemarijn. Hak de helft van de olijven grof, en vul hiermee de lamsbout. Bind het vlees dan op en bestrooi met wat zout.
Braad hem rondom goud bruin in olijfolie op matig hoog vuur. Doe het vlees in een ovenschaal, en blus de pan af met de wijn en schrap de bak resten met een houten lepel uit de pan. Schenk dit over de lamsbout en zet de lamsbout 1 uur in de oven op 100 graden, schep zo nu en dan het vet dat uit de lam komt over het beestje. Haal de lam uit de oven en zet de oven op 220 graden. Pak de lamsbout in met aluminiumfolie en laat hem rusten op een warme plek. Zeef het braad vocht boven een pan en zet weg om op te warmen wanneer je alles serveert.
Snij de roosjes van de bloemkool en roer ze door de olijfolie wat zout. Rooster de bloemkool 15 minuten in de hete oven. Snij de lam in dunne plakken en serveer met de bloemkool, het sausje en de olijven.

Buon appetito.

 

Wil jij ook een avond vertoeven in de allerlekkerste-leukste-gezelligste Italiaanse sferen in Delft? Reserveer dan hiero.

Comments are closed.