Achter Delftse Deuren | Het verborgen paleis van Delft

In het derde Delftse deurtje neemt Sophie een kijkje in een geheim pareltje in Delft: de woonkamer van Madame de Berry. Achter dit deurtje bevindt zich een wereld vol met pracht, praal en heel erg veel kitschjes en kleurtjes.

 

Tekst: Sophie Kelder

Acht jaar geleden begon Berry Visser, een van de oprichters van Mojo (organisator van vele concerten en festivals) het interieur van zijn oude pakhuis aan de Voorstraat drastisch te veranderen. Hij toverde het om tot een prachtig barok paleis. Stoffen van de markt werden gebruikt als wandkleden, Franse dienbladen werden schilderijen en overal kon een mooi beeldje gevonden worden. Het is vol, overdadig, kleurrijk, grappig, bijzonder, prachtig en zoals je nog nooit hebt gezien.

Nu is het het onderkomen van Madame de Berry, die je een aantal keer per maand mee op reis neemt met Milky Way Airlines. Een reis door tijd en ruimte. Ga dit meemaken! Want deze theater en muziek beleving is moeilijk onder woorden te brengen. De foto’s zullen je misschien wel al nieuwsgierig maken…

 

Deze zomer zijn er geen voorstellingen, maar vanaf 17 oktober wordt er weer gevlogen.

Kijk voor data en de trailer op www.madamedeberry.com.

Foto’s: Lennard van der Vaart

(10)

 

(12)

Comments are closed.