Plan_D | een blik terug, drie blikken vooruit

imm022_20

Zo. Het is eventjes stil geweest, maar we zijn weer met volle bak terug!
Wat zat er ook alweer in die bak? We trekken ons Plan_D-blik open en blikken eens terug op twee jaartjes plezier, vertier, leuke praatjes en jolige woorden. Een roerige blik terug en een klein blikje vooruit..

 

 

IKHEBEENBRIL. De zon is er weer, de lente schijnt al langzaam door de bomen heen. Tijd om je oogdoppen af te dekken. Twee jaar geleden kregen wij zonnenbril-advies van de jongens van ikhebeenbril. Wie had gedacht dat deze hippe boys twee jaar terug al wisten wat wij deze zomer allemaal MASSAAL gaan dragen? Snel aanschaffen dus, die snelle bril.

Komt de ‘snelle bril’ ooit terug in de mode?
Mark: “Ik denk dat ze bijna weer vet worden. Er is nu een soort van semi-hype jegens oude electronica. Het is sowieso vetter dan de pilotenbril.”
Ad: “Het zou terug kunnen komen, juist omdat ze zo achterlijk zijn.”
Mark: “De snelle bril komt terug.”

381105_387830507953763_997668781_n

GASTROVAN. Het leukste aan Plan_D’en? De levenslessen die wij leren van onze interviewees. Een belangrijke les kregen wij van de jongens van de Gastrovan:

‘Je moet goed voor jezelf zorgen, dat is het enige wat je hebt. Mensen moeten dik worden.’

Sjaak, Jeroen en Olivier cruisten met hun Gastrovan Europa door en kookten overal de hemel van de aarde af. De volgende stap? ‘Een zeppelin, aangezien het 6.3 miljoen heliumballonnen gaat kosten om onze Gastrovan op te tillen.’ En een musical. En Expeditie Gastrovan. Wij voelen hier een Plan_D primeur.

BILLY. Wie is Billy?  Een levensvraag die zelfs onze pet te boven gaat. Fotograaf Bob Robertus vroeg het zich ook af en schoot er een paar kiekjes bij. Zo machtig als ons medium is – kregen we zelfs antwoord van de andere kant. Wat voor ons een weet is, is voor jou een vraag, maar soms is onwetendheid een zegen.

DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END. Praten over remsporen vinden wij leuk. Nog leuker vinden wij het feit dat er eigenlijk helemaal geen diepe gedachte zit achter die ongestreken witte onderbroek met bruine veeg. Soms is het leven oh zo simpel:

In één scène snuffelt Eva stiekem in de tas van Veit. De witte onderbroek met remspoor die ze eruit vist stopt ze in haar zak.
“Zo’n idee komt gewoon een keer in je op en als ik er dan om moet lachen, stop ik het erin. Uiteindelijk wil ik gewoon een film maken die ik en mijn vrienden leuk zouden vinden. Je moet het spontane, eerste idee niet glad proberen te strijken, maar zo te laten zijn zoals het ooit in je opkwam. Je hoeft ook niet iedereen te overtuigen van de kwaliteit van je ideeën. Zelf vind ik dit een mooie scène omdat er duidelijk iets borrelt in de stille ongrijpbare Eva.”

1

KIEKJES IN HET DUISTER. Duister Delft. We zien het allemaal wel eens – maar meestal zijn de oogjes dan wat kleiner, het evenwichtsorgaantje wat in de war en het glaasje leeg. Daniel van Staveren trok de nacht in om het pracht van het donkere Delft voor ons vast te leggen.

I AM IVAR. Dit is Ivar. Ivar is fotograaf. Soms is 1 + 1 toch echt 2 en wordt je hobby een doel om na te streven. Zoals in het leven van Ivar:

“Toen ging ik nadenken: wat wil ik? Maar eerst: waar ben ik goed in? Ik ben goed in fotografie en goed met mensen. Ik concludeerde dat ik ’s werelds grootste netwerker wilde worden.”

455

GLAAL. Wat?

“We wilden wel iets geks. Als je het zelf uitspreekt dan moet je zelf ook een beetje nadenken, als je het tegen anderen zegt dan krijgt hij ook miljoenen vraagtekens. We wilden een invulling geven aan iets onbekends.”

003

GEZICHTJES VAN DELFT. Wat nou Poker Face? Fotograaf Bob Robertus ziet in allerlei daagse dingen een gezicht. Probeer eens om je eigen gezicht in een grimas te houden als je deze leuke prentjes ziet. Lukt je toch niet.

HET OUDE POMPGEBOUW. Achter zo veel Delftse deurtjes zitten prachtige Delftse verhaaltjes. Sophie Kelder deed die deurtjes open en schreef er een stukje over.

impressie (3)

SPOORVIADUCT. Een manifest. Niet van onszelf, maar van een drietal jongens met grootse plannen.

 

Laten we toch ook niet vergeten dat we af en toe achter ons toetsenbord vandaan zijn gekropen om in de offline wereld wat vrolijks in Delft te doen. Live muziekjes op een Rode Stip, om maar wat te noemen.

De Rode Stip.

Kalendeur 2014

Of de eindeloze zoektocht naar grote, kleine, groene, blauwe, mooie, rare, beschilderde of scheve deurtjes gebundeld in een kalendertje.

1172743_330663713735100_368067127_o

Of loungen onder een deken van vogeltjes op Ohm. Water aan je zijde, grassprietjes onder je voeten en toch de illusie dat je in je eigen woonkamer zit.

Op Ohm festivalbij Lijm&Cultuur-festival bouwden wij een lounge, zodat je even kon bijkomen van al dat gedans en gedraai. Een lounge, een hangende expositie, een tekenhoek, een groot vogelnest – wat je het ook kan noemen, fijn was het in ieder geval wel.

Plan_D Offline

 

EN WAT NU? Een klein blikje vooruit..

Iets met koffie. Iets met techniek. Iets in hartje Delft. En denk daar dan een lentezonnetje bij.
DE KOFFIEWERKPLAATS. Want elk idee begint met een goede kop koffie.

koffieidee goed

 

 

 

 

Comments are closed.